Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Защо да инвестирам?

Какви са проблемите пред нас?

Какви са проблемите пред нас?

През последните няколко години живеем в това, което наричаме „новото нормално“ - среда на нулеви лихви по депозитите, а често и допълнителни такси и удръжки по тях. Инфлацията, обаче, продължава да изяжда покупателната способност на парите ни.

 Вероятно рядко се замисляме как парите ни губят стойността си. От 2016г. до 2020г. общото покачване на инфлацията за страната на база средно поскъпване на стоките и услугите, попадащи в индекса на потребителските цени, е 10.05%. Представете си какво би се случило в по-дълъг период от време?

 Пример: Ако на 31 Декември 2016г. вложите 100 лв. в депозит с нулева лихва, една година по-късно – на 31 Декември 2017г. ще имате 100 лв.

 Но инфлацията е нараснала с 2.1% през 2017г., а това означава, че ще ви трябват 102.10 лв., за да купите същите тези стоки и услуги, които сте купували през Декември 2016г

 Резултат: Ще трябва да се лишите от част от тези стоки, защото спестяванията ви в депозит не се увеличават, докато инфлацията расте. Как може да подходите, знаейки това?

 В условията на нулеви лихви по депозитите вече няколко от големите банки спряха да откриват срочни депозити. Все повече на дневен ред пред хората стоят въпросите:

 Как да защитим парите си от инфлацията?

Може ли да печелим достатъчно от парите си в новото нормално?

Има ли решение, което може да запази стойността на парите ни във времето и да замени традиционните спестовни продукти?

Как да запазим днешния си стандарт на живот и когато не работим?

Това кара все повече хора да потърсят решение. А това решение се нарича инвестиране.

Защо инвестирането е решението?

Икономиките в световен мащаб се развиват, а реалният бизнес е тази възможност, която може да запази стойността на парите ни във времето и да се пребори с инфлацията в дългосрочен план. Поемането на контролиран риск е единственото решение, но много все още хора се притесняват да инвестират. Всъщност, повечето го правят, без да го осъзнават.

 

Пример: Когато направим изолация на апартамента си ние инвестираме пари, които очакваме да ни носят допълнителна стойност във времето под формата на намалени сметки за отопление. Но поемаме и рискове – може изолацията да се повреди ако не е изработена добре, например. Или когато купим нов, по-икономичен автомобил ние отново инвестираме.

Свържете се с нас

Пишете ни

Вашата обратна връзка е важна за нас

Пишете ни

Консултация с Експерт

Възползвайте се от опита и знанията на професионален консултант