Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

ОББ Асет Мениджмънт присъства на събитието, отбелязващо началото на търговията с акции на Алтерко АД на Франкфуртската борса

date

22 ноември 2021

На 22 ноември бе началото на търговията с акции на Алтерко АД на Франкфуртската борса. Събитието бе отбелязано със специална церемония по биене на камбаната за начало на търговската сесия. ОББ Асет Мениджмънт имаше удоволствието и привилегията да присъства с личен представител на място.

Алтерко АД е лидер в дизайн, продукция и дистрибуция на висококачествени IoT продукти, черпейки вдъхновение от стремежа към по-добър, щастлив и улеснен начин на живот. Алтерко е българска компания с 20 години опит в индустрията, разпространила продуктите си в над 100 пазара по света и с екип от над 100 служители. Продажбите й са скочили до над 20 милиона евро само за 5г. Компанията е публична и се търгува на Българската фондова борса от 2016г. насам.

На 22 ноември 2021г. българският производител започна търговия на Франкфуртската Фондова Борса – най-големия капиталов пазар в Европейския съюз. Алтерко е единствената българска компания с директен двоен листинг на чужд регулярен пазар: акции на компанията могат да се купуват и продават на борсите и в София и във Франкфурт.

На церемонията по откриването на това историческо събитие бе поканен портфолио мениджърът на ОББ Асет Мениджмънт Иван Димитров. Той сподели: „Това беше една изключителна възможност за нас да присъстваме на това много специално събитие. Първото листване на българска компания на най-големия финансов пазар на континента е историческо събитие – пожелаваме на Алтерко още по-големи успехи и дано скоро да можем да видим и други български компании с подобни постижения."

Поканата за присъствие на събитието е приемана като признателност и висока оценка за подкрепата на ОББ Асет Мениджмънт за развитието на родния финансов пазар. Тази година ОББ Асет Мениджмънт беше един от най-активните участници в IPO-та и търговия на Българската фондова борса. Като се има предвид, че SOFIX е в топ представилите се индекси в света за настоящата година, тази стратегията се оказа доста печеливша за инвеститорите в нашите фондове.

ОББ Асет Мениджмънт ще продължи подкрепата си към Българския фондов пазар и родните публични компании!

 

Обратно към Новини