Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Икономическо възстановяване в сянката на вируса

date

01 юли 2020

01.07.2020

 

Икономическото възстановяване започна

 

Световната икономика рестартира като бизнес показателите показват ясно подобрение.

Нормалният икономически живот все още е далеч от старото си нормално, но рестартът прогресира по-бързо от колкото бе очаквано първоначално.

 

Вирусът не може да бъде овладян толкова бързо

 

В южните части на САЩ и в Китай броят инфекции отново нараства. В много развиващи се страни, кривата на ново заразените случаи също не е под контрол. Така че, сега това се превръща във въпрос на очакване на ваксина.

 

Инвестиционната стратегия взима предвид нестабилността

 

Капиталовите пазари реагират с ентусиазъм на икономическия рестарт. Т.нар. V-образно възстановяване изглежда не особено вероятно тъй като кризата с COVID-19 остави структурни жертви като авиацията, например.

Предпочитаме секторите на медицинските технологии, онлайн търговия, медии и софтуер – сектори, които подкрепят новите трендове в ежедневието ни в сянката на COVID-19.

Оставяйки настрана тази дългосрочна визия, важни аспекти са защитата и трендовете на капиталовите пазари. Вашата персонална инвестиция може да има композиция, различна от посочената, в съответствие с комфортната Ви зона.

 

Пазарите реагират с ентусиазъм на рестарта на икономиката. Въпреки това, съществуват рискове, така че ние оставаме по-предпазливи към акциите като предпочитаме да държим известна пропорция в парични средства, на които да разчитаме при подходяща възможност или сътресения.

Обратно към Новини