Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Анализ за изминалата седмицата 27.04 - 04.05.2012 г.

date

07 май 2012

България е била първа в Европейския съюз по ръст на продажбите на дребно през март, показват данните на Евростат. Според данните на евростатистиката през март спрямо февруари те са нараснали с 3,9 %, докато през февруари паднаха с 3,9 % спрямо януари. След нас се нареждат Полша с месечно повишение на продажбите на дребно от 2,6 %, Австрия – с 1,9 %, и Великобритания – също с 1,9 %. На другия полюс е била Португалия, където е регистриран най-силният месечен спад на продажбите на дребно (-2,2 %). Следват я Естония (-2 %) и Словения (-1,4 %). Регистрирано е забавяне на спада на продажбите на дребно в България на годишна база. През март спрямо март 2011 г. продажбите на дребно в България са намалели с 1,8 %, докато през февруари беше отчетен спад от 6,4 %.

През първото тримесечие на тази година регистрираните безработни в страната достигат 422,5 хиляди души, като коефициентът на безработицата е 12,9 %. В сравнение с първото тримесечие на миналата година коефициентът на безработица се увеличава с 0,7 процентни пункта, показват предварителни данни на НСИ. За първото тримесечие на тази година икономически активното население у нас на възраст от 15 до 64 години надхвърля 3,2 млн. души.

Колективните инвестиционни схеми, управлявани от "ОББ Асет Мениджмънт" АД се представиха в унисон с общия пазарен тренд и отчетоха ръст, като лидерската роля зае ОББ Премиум Акции с повишение от 1,17 %. Сключените през последната работна седмица сделки имаха за цел достигане до определените целеви тегла за всяка от позициите в портфейла....още »

 

Тихомир Ненов, риск мениджър

Обратно към Новини