Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Анализ за изминалата седмицата 15.06-22.06.06.2012 г.

date

25 юни 2012

От 2 юли 2012 г. борсовата сесия на БФБ-София ще продължава от 10 до 17 ч., вместо сегашния диапазон на търговия от 9:30 ч. до 13:45 ч. Европейските индекси завършиха с минимални ръстове след като в Гърция успешно бе съставено правителство. Въпреки това петъчната търговия премина при негативни настроения след като институтът Ifo в Мюнхен обяви, че бизнес доверието в Германия е достигнало най-ниското си ниво от две години. Данните предполагат, че икономическият растеж в страната се забавя заради мерките за икономии в Европа, които са намалили търсенето на германския износ. В САЩ индексите отчетоха понижения, а Федералният резерв реши да удължи до края на годината стимулиращата си програма, известна като Операция Туист, с оглед на икономическото въстановяване в САЩ и продължаващата дългова криза в Европа. Чрез удължаването на операцията ще бъдат закупени дългосрочни книжа за 267 млрд. долара до края на 2012 г. В Япония NIKKEI нарасна с 2,67 %, а през май износът на страната нарасна с най-бързия темп от 17 месеца, смекчавайки негативния ефект от глобалното забавяне върху японската икономика. Ръстът възлиза на 10 % на годишна база, подкрепен от 38 % ръст на доставките за САЩ. Доставките за Китай, най-големият търговски партньор на Япония, също се повишиха - за първи път от 8 месеца.

НСИ обяви, че по предварителни данни за Q1 на 2012 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 6.2 % спрямо първото тримесечие на 2011 г., като увеличението в индустрията е 4.2 %, в услугите - 9.5 %, и в строителството - 0.4 %. В състава на общите разходи за труд разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават със 7.1 % спрямо първото тримесечие на 2011 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 2.0 %. По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от -0.7 % за „Операции с недвижими имоти” до 18.9 % за „Други дейности”.

Три от колективните инвестиционни схеми, управлявани от ОББ Асет Мениджмънт, отчетоха ръстове, а като лидер се прояви ОББ Патримониум Земя, който добави 0,71 % към стойността си. ОББ Балансиран Фонд и ОББ Платинум Облигации се задоволиха с повишения от 0,10 %. Сключените през последната работна седмица сделки имаха за цел достигане до определените целеви тегла за всяка от позициите в портфейла....още »

 

Тихомир Ненов, риск мениджър

Обратно към Новини