Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Анализ на изминалата седмица 30.10-06.11.2015 г.

date

09 ноември 2015

Местните индекси се разделиха в своето представяне през отминалата седмица. BG REIT и Sofix записаха ръстове от съответно 0.78% и 0.37%, докато BG TR30 и BG BX40 се понижиха. Търговията беше по-силна, в сравнение с предходната седмица, като лидери бяха привилегированите акции на Химимпорт АД с 683 хил. лв. и ФНИ България АДСИЦ с 610 хил. лв. Още 5 компании преминаха границата от 100 хил. лв.

На развитите борси настроенията бяха позитивни. DJIA и S&P 500 записаха седма поредна седмица на повишения. Докладът за пазара на труда в САЩ показа, че през октомври са създадени 271 хил. работни места, които далеч надвишават прогнозите на пазара за ръст от 185 хил. Увеличението е най-голямото от декември 2014 г., показват данните на Министерството на труда. Данните за заетостта в САЩ са показател, който ФЕД следи внимателно. Добрите данни потвърждават тенденцията за стабилизиране на трудовия пазар и на практика увеличават вероятността от вдигане на лихвените проценти през декември. Безработицата в САЩ намалява от 5,1 до 5%, каквито бяха очакванията на пазарите. Това ниво е най-ниското от април 2008 г.

През октомври 2015 г. общият показател на доверие на потребителите запазва равнището си от юли. Според оценките на потребителите има известна положителна промяна във финансовото състояние на техните домакинства през последните дванадесет месеца. Очакванията на живеещите в селата са тя да продължи и през следващите дванадесет месеца за разлика от населението в градовете, което е малко по-песимистично настроено в сравнение с три месеца по-рано. Общата оценка за бюджета на домакинствата се повишава с 1.1 пункта спрямо юли, като подобряването на семейните финанси в сравнение с три месеца назад в по-голяма степен засяга градското население (2.7 пункта увеличение на балансовия показател).

Четири от колективните инвестиционни схеми, управлявани от ОББ Асет Мениджмънт АД, записаха ръстове, най-значими при ОББ Глобал Фарм Инвест (0.97 %) и ОББ Патримониум Земя (0.43 %), които са и с най-големи експозиции на развитите борси. Единствени от тази тенденция се отличиха нискорисковите ОББ Платинум Облигации и ОББ Евро Пари, които се понижиха минимално. Сключените през последната работна седмица сделки имаха за цел достигане до определените целеви тегла за всяка от позициите в портфейла. Още...

Обратно към Новини