Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Анализ на изминалата седмица 13.10.2017-20.10.2017 г.

date

23 октомври 2017

БФБ-София АД замря в очакване на тримесечните отчети. Индексите се промениха минимално, BG TR30 напредна с 0.20%, докато останалите три се понижиха. Оборотът обаче се повиши и за седмицата на първите три места се наредиха Албена АД с 3.8 млн. лв., Регала Инвест АД с 1.6 млн. лв. и Инвестиционна Компания Галата АД също с 1.6 млн. лв.

Азиатските пазари записаха повишения, а новините от континента бяха свързани с данните за БВП на Китай за третото тримесечие, които показаха, че икономиката се е разраснала с 6,8% на годишна база, отговаряйки на очакванията на анализаторите. Това обаче е под растежa от 6,9% през второто тримесечие. В неделя бяха и парламентарните избори в Япония, които по предварителни данни се печелят от управляващата досега консервативна партия на премиера Шиндзо Абе.; В Америка DJIA и S&P 500 достигнаха нови рекордни стойности, след като в четвъртък Сенатът одобри бюджет на стойност 4 трлн. долара с крехко мнозинство от 51 гласа „за“ срещу 49 „против“. Инвеститорите сега виждат по-голяма вероятност от нови данъчни правила, след като Камарата на представителите одобри друг проектобюджет по-рано този месец. Нарастващите очаквания за по-ниски корпоративни данъци насърчиха акциите до рекордни върхове. Освен това положителни фактори бяха корпоративните отчети и стабилните макроикономически данни.

По окончателни данни на НСИ през 2016 г. институционален сектор „Държавно управление” отчита бюджетен дефицит от 36 млн. лв., или 0.04% от БВП. Дефицитът в подсектор „Централно управление” е в размер на 130 млн. лв.- 0.14% от БВП. Подсектор „Местно управление“ е реализирал излишък от 73 млн. лв., а подсектор „Социалноосигурителни фондове” 21 млн. лева. Дългът на Р България за 2016 г. е в размер на 27 322 млн. лв., или 29.03% от БВП.; Световната банка рязко повиши прогнозата си за ръста на икономиката на България през 2017 г. до 3,8% в последния си доклад за икономиките на Европа и Централна Азия, публикуван в четвъртък. За сравнение, в предишния доклад от май оценката бе за ръст на брутния вътрешен продукт от 3,0%, като възходящата актуализация се дължи на стабилното вътрешно търсене.

Колективните инвестиционни схеми, управлявани от ОББ Асет Мениджмънт АД отбелязаха изменения в тесния диапазон от (-) 0.25% - (+) 0.34%. Сключените през последната работна седмица сделки имаха за цел достигане до определените целеви тегла за всяка от позициите в портфейла. Още...

Обратно към Новини