Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Анализ на изминалата седмица 01.12.2017-08.12.2017 г.

date

11 декември 2017

Седмицата на БФБ-София премина под знака на значителния оборот при Софарма АД. За петте търговски сесии бяха прехвърлени книжа за над 56.5 млн. лв., което представлява малко под 10% от пазарната капитализация на дружеството. В петък в компанията е било получено уведомление от "Ромфарм компани" за продажба на 9.685 млн. акции от капитала й. Останалите най-търгувани емитенти останаха далеч назад - Адванс Терафонд АДСИЦ с 292 хил. лв., Химимпорт АД със 197 хил. лв. и ЕМКА АД със 115 хил. лв. Борсовите индекси се разделиха в своето представяне, като измененията бяха минимални.

На професионалния празник на банкерите (6 декември), на извънредно общо събрание акционерите на Обединена българска банка одобриха вливането на СИБАНК в ОББ. След получаването на разрешение за вливане от БНБ и вписването на вливането в Търговския регистър, ще съществува само едно юридическо лице – Обединена Българска Банка АД.

Работодателите в САЩ създадоха повече работни места от очакваното, а безработицата се задържа на близо 17-годишно дъно, след като заетостта нарастна с 228 хил. позиции през ноември, което е над очакванията за 195 хил. нови работни места. Предходния месец повишението беше в размер на 244 хил. Безработицата остана на ниво 4,1%, а почасовите възнаграждения растат с 2,5% на годишна база, което е по-малко от очакваните 2,7%.; Камарата на представителите и Сената увеличиха финансирането за държавни разходи до 22 декември. Без споразумение щеше да има замразяване на бюджета и принудително спиране на правителството в петък.

За девети пореден месец промишленото производство расте на годишна база. Промишленото производство е нараснало през октомври 2017 година с 2,8% на годишна база, съобщи НСИ. Така се затвърди тенденцията на ръст на годишна база, която продължава девети пореден месец. По предварителни данни през октомври индексът обаче намалява на месечна база с 0,6% спрямо септември.

ОББ Премиум Акции и ОББ Балансиран Фонд, чиито инвестиции са преимуществено в страната, се понижиха минимално съответно с 0.25% и 0.11%. Останалите колективни инвестиционни схеми, управлявани от ОББ Асет Мениджмънт АД, се повишиха в рамките от 0.04%-0.05% при нискорисковите ОББ Евро Пари и ОББ Платинум Облигации до 0.49%-0.86% при високорисковите фондове. още ...

Обратно към Новини