Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Анализ на изминалата седмица 31.07-07.08.2015 г.

date

10 август 2015

    И четирите местни индекса приключиха седмицата с повишения. Девет от компаниите, включени в Sofix, записаха ръстове, довеждайки по този начин индекса до седмично покачване от 0.53%. За съжаление за поредна седмица ликвидността беше далеч от желаното - най-търгувани бяха акциите на Адванс Терафонд с 90 хил. лв., Химимпорт АД (обикновени) с 41 хил. лв. и Албена АД с 40 хил. лв.

В Европа капиталовите пазари също бяха на позитивна вълна въпреки спада в индустриалното производство през юни. Спадът е най-силен в Германия, където производството намалява с 1,4% на месечна база, с 1,1% в Италия и с 0,1% във Франция. Данните подчертават различните тенденции между държавите в центъра и периферията на еврозоната. Отвъд океана седмицата мина под знака на повишенията, след като заетостта в най-голямата икономика скочи през юли, а ръстът на работните заплати се възстановява след изненадващия застой през юни, подклаждайки по този начин очакванията за увеличение на лихвените проценти от страна на Фед.

Редовното наблюдение на потребителите, извършено от НСИ през юли показва, че общият показател на доверие на потребителите остава приблизително на равнището си от април. Общата оценка на потребителите за развитието на икономическата ситуация в страната през последните дванадесет месеца е по-малко негативна спрямо предходната анкета, в резултат на което балансовият показател се покачва с 1.9 пункта. Същевременно обаче в очакванията им за следващите дванадесет месеца се наблюдава известен песимизъм, който е по-силно изразен сред селското население (намаление на балансовия показател с 8.6 пункта).; Публикуваната информация за демографията на предприятията в България посочва, че през 2013 г. в България са действали 327 503 активни предприятия, което е с почти 1.2% повече в сравнение с предходната 2012 година, като в 44.9% от тях са наети 0 лица, а в 39.8 % наетите са между 1-4 лица.                                                                                                                                                                                                                                                                    Пет от колективните инвестиционни схеми, управлявани от ОББ Асет Мениджмънт АД, приключиха седмицата позитивно, водени от ОББ Премиум Акции с ръст от 0.61 %, а единственото изключение от тази тенденция беше ОББ Глобал Фарм Инвест, който се повлия в голяма степен от пониженията на борсите в САЩ. Сключените през последната работна седмица сделки имаха за цел достигане до определените целеви тегла за всяка от позициите в портфейла. още .../UserFiles/files/Bulletin%2031.08-07.08.2015.pdfПет от колективните инвестиционни схеми, управлявани от ОББ Асет Мениджмънт АД, приключиха седмицата позитивно, водени от ОББ Премиум Акции с ръст от 0.61 %, а единственото изключение от тази тенденция беше ОББ Глобал Фарм Инвест, който се повлия в голяма степен от пониженията на борсите в САЩ. Сключените през последната работна седмица сделки имаха за цел достигане до определените целеви тегла за всяка от позициите в портфейла.Пет от колективните инвестиционни схеми, управлявани от ОББ Асет Мениджмънт АД, приключиха седмицата позитивно, водени от ОББ Премиум Акции с ръст от 0.61 %, а единственото изключение от тази тенденция беше ОББ Глобал Фарм Инвест, който се повлия в голяма степен от пониженията на борсите в САЩ. Сключените през последната работна седмица сделки имаха за цел достигане до определените целеви тегла за всяка от позициите в портфейла.     

 
Обратно към Новини