Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Анализ на изминалата седмица 26.07.2019-02.08.2019 г.

date

06 август 2019

В края на месец Юли, индексите на БФБ завършиха предимно на червена територия. SOFIX загуби 0.68% от капитализацията си, следван от BG BX40 и BG TR30. Единствено BG REIT регистрира 0.25% покачване.

Световните борси приключиха месец Юли със загуби, като най-голямо е понижението на Hang Seng, който загуби 5.21%. След него се нарежда немския DAX със загуба от 4.41% и на трето място в негативната класация е S&P500 с -3.10%.

Intel, Qualcomm и Advanced Micro Devices заявиха, че продължаващото търговско напрежение с Китай и ограничаването на продажбите на Huawei влиаят негативно върху прогнозите им. Бизнесът настоява Белият дом да сложи край на търговската война. Вместо това Тръмп обяви в края на Юли нови 10% тарифи за необложени досега китайски стоки. Сред тях са включително лаптопи, смартфони, като от това ще пострадат особено силно производителите на чипове.

Индексът, измерващ икономическото доверие в еврозоната, се понижи през юли до 102.7 пункта от 103.3 пункта през юни, показва проучване на Европейската комисия, цитирано от MarketWatch. Това представлява най-ниско ниво на индекса от март 2016 година. Окончателният индекс на потребителското доверие в еврозоната потвърди предварителната оценка на ЕК за слабо подобрение през юли.

Китайската народна банка реши да не намалява референтните лихвени проценти, като Федералния резерв на САЩ, тя продължи да въвежда частични мерки за разхлабване на паричната си политика - включително разширяване на механизма за рефинансиране.

Общият показател на бизнес климата в България остава приблизително на равнището си от предходния месец, сочат данни на НСИ. Понижение на стопанската конюнктура се наблюдава в промишлеността и строителството, докато в търговията на дребно нивото от юни се запазва. Единствено в сектора на услугите показателят се повишава.

В края на Юли, локално инвестираните от ОББ АМ фондове приключват на червена територия. Повлиани от срива на световните борси, високорисковите ОББ Глобал Растеж, ОББ Глобал Дивидент и ОББ Глобал Детски Фонд регистрират загуби от съответно 3.5%, 2.60% и 1.57%. Останалите фондове реализират загуби в рамките на до 1%. Още...

Обратно към Новини