Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Анализ на изминалата седмица 22.11.2019-29.11.2019 г.

date

03 декември 2019

В каря на последната седмица на Ноември, индекисте на БФБ се разделиха в своето представяне. SOFIX загуби 0.84% от капитализацията си, следван от BG REIT с понижение от 0.27%. BG TR30 отчита покачване с 0.23%.

Световните борси завършиха седмицата предимно на зелена територия. S&P 500 добавя 0.99% към своя резултат, следван от NIKKEI 225 с ръст от 0.78% DOW JONES увеличава капитализацията си с 0.63%, а немския DAX добавя 0.55%. HANG SENG завършва на червена територия като намали представянето си с 0.93%.

Подписването на първата фаза на търговската сделка на практика няма да бъде истинска победа нито за САЩ, нито за Китай. Това заяви пред CNBC Кейу Джин, доцент по икономика в Лондонското училище по икономика. Търговското напрежение между двете най-големи икономики в света продължава повече от година, като двете страни прилагат тарифи за стоки на стойност милиарди долари една на друга.

През миналия месец Япония и Съединените щати официално подписаха ограничената търговска сделка за намаляване на тарифите за американски селскостопански стоки, японски машинни инструменти и други продукти, като същевременно поне временно беше предотвратена заплахата от САЩ за по-високи автомобилни мита.

Индексът, определящ бизнес климата в еврозоната, който е индикатор за фазата на текущия бизнес цикъл, обаче с понижи до -0.23 пункта от -0,20 пункта месец по-рано, достигайки отново септемврийското дъно, докато очакванията на финансовите пазари бяха за подобрение до -0.14 пункта.

Българската компания "Колев и Колев" АД, която произвежда детските обувки с марка КК, се подготвя за излизане на Българската фондова борса, съобщи пред BloombergTV Bulgaria изпълнителният директор Иван Колев. Производителят се е прицелил към стъпването на няколко чуждестранни пазари, за което има нужда от свежи средства, поясни още той.

В края на последната седмица на Ноември, локално инвестираните от ОББ АМ фондове се представиха предимно позитивно. ОББ Глобал Растеж се покачи с 2.90%, следван от ОББ Глобал Фарм Инвест с ръст от 2.39%. ОББ Глобал Детски Фонд прибави 1.81% към представянето си, а ОББ Патримониум Земя се покачи с 0.93%. ОББ Премиум Акции отчете спад от 0.44%. Още...

Обратно към Новини