Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Contact us

Contact us

Phone
0700 1 17 17

for the territory of Bulgaria

International number
+359 2483 1717

International number

Mail
Send a question

through the contact form

Branches and ATMs

Investor zone

Investor zone


x

Calculators

bg

Анализ на изминалата седмица 19.06-26.06.2015 г.

date

29 june 2015

Най-старият местен индекс се понижи минимално с 0.04 % през седмицата. Девет от включените в него компании записаха спадове, пет се повишиха, а М+С Хидравлик АД остана без промяна. BG BX40 и BG REIT също се понижиха, а равнопретегленият BG TR30 се повижи с 2.73 % благодарение на значителните ръстове при някои от позициите. Търговията беше изключително вяла като водачът тази седмица Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ едва премина оборот от 200 хил. лв. (209 хил. лв.), втори беше Сила Холдинг АД със 198 хил. лв., а трети Инвестиционна Компания Галата със 148 хил. лв.

На борсите по света измененията на индексите бяха миксирани, а основните новини продължаваха да идват от южната ни съседка. Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че в страната ще се проведе референдум за предложения на правителството му план. Допитването ще се състои на 5 юли. Въпросът, който ще бъде поставен пред гласоподавателите е дали страната иска или не да приеме условията, които й предлагат МВФ и ЕЦБ. Същевременно през уикенда беше взето решение банките в страната да останат затворени в седмицата до тази дата.

По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2015 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 6.9% спрямо първото тримесечие на 2014 година. Увеличението в индустрията е с 5.6%, в услугите - с 8.6%, и в строителството - със 7.1%. В състава на общите разходи за труд разходите за възнаграждение за един отработен час през първото тримесечие на 2015 г. се увеличават със 7.3% спрямо първото тримесечие на 2014 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 5.0%. По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от минус 0.3% за „Добивна промишленост” до 15.7% за „Административни и спомагателни дейности”.

Колективните инвестиционни схеми, управлявани от ОББ Асет Мениджмънт АД, изпратиха седмицата оцветени в зелено, като диапазона на ръстовете беше между 0.18 % - 0.67 %. Сключените през последната работна седмица сделки имаха за цел достигане до определените целеви тегла за всяка от позициите в портфейла.Още...

Back to News