Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Contact us

Contact us

Phone
0700 1 17 17

for the territory of Bulgaria

International number
+359 2483 1717

International number

Mail
Send a question

through the contact form

Branches and ATMs

Investor zone

Investor zone


x

Calculators

bg

Анализ на изминалата седмица 16.12.2016-23.12.2016 г.

date

27 december 2016

Три от борсовите индекси завършиха седмицата с повишения. Най-добре се представи секторният BG REIT, който добави 1.50% към стойността си. Sofix затвори на ниво от над 580 пункта, след като 9 от съставните му компании нараснаха, водени от ПИБ АД с 5.43%, една остана без промяна, а 5 се понижиха. Оборотът отново беше висок, а лидерската позиция зае Химимпорт с прехвърлени книжа за близо 10 млн. лв., а още 7 компании преминаха границата от 1 млн. лв.

Пазарите в Америка и Европа отчетоха минимални повишения. Индексът на потребителското доверие в САЩ за декември възлезе на 98,2 пункта, над очакванията за 98 пункта. Продажбите на нови жилища са нараснали с 5,2% миналия месец, също по-силно от прогнозите. В Япозия NIKKEI 225 остана практически без промяна, а управителят на Японската централна банка Харухико Курода защити своята политика за контрол на кривата на доходността, заявявайки, че това ще запази от покачване дългосрочните лихвени проценти и ще помогне на икономиката да преодолее стагнацията, предаде Ройтерс. Цените на златото продължиха да спадат, което представлява продължение на тенденцията на понижение след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, продиктувана основно от поскъпващия щатски долар, нарастващите доходности по американските държавни облигации и подема на капиталовия пазар.

По предварителни данни на НСИ през третото тримесечие на 2016 г. разходите на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 8.4% спрямо третото тримесечие на 2015 година. По предварителни данни на НСИ през третото тримесечие на 2016 г. разходите на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 8.4% спрямо третото тримесечие на 2015 година. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира в диапазона от 1.0% до 19.9%.

Колективни инвестиционни схеми, управлявани от ОББ Асет Мениджмънт АД се представиха добре, като записаха минимални изменения в диапазона (-) 0.01% - (+) 0.17%. Сключените през последната работна седмица сделки имаха за цел достигане до определените целеви тегла за всяка от позициите в портфейла. още ...

Back to News