Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Contact us

Contact us

Phone
0700 1 17 17

for the territory of Bulgaria

International number
+359 2483 1717

International number

Mail
Send a question

through the contact form

Branches and ATMs

Investor zone

Investor zone


x

Calculators

bg

Анализ на изминалата седмица 16.03.2018-23.03.2018 г.

date

26 march 2018

Предложените от администрацията на Тръмп промени в митническия режим на страната силно повлияха на международните пазари. Въпреки че все още предстоят да бъдат детайлизирани подробностите, към момента е ясно че стойността на мерките е  60 милиарда долара с насоченост Китай. Все още не е ясно каква е целта на администрацията на президента – конструктивни преговори или ескалация на търговските взаимоотношения и евентуален агресивен отговор на Китай, което неминуемо ще влоши ситуацията на пазарите.
През предстоящите седмици  се очаква повече информация за конкретните индустии и стоки, които ще попадат в обхвата на митническите ограничения. Това би довело до нови сътресения на пазарите.

Новината за злоупотреби с лични данни и възможността за пробив в сигурността на Facebook бе едно от най-обсъжданите събития през изминалата седмица. Акцията загуби около 10% от стойността си.

На макро ниво - първото заседание на FOMC при новия председател Пауъл протече без особени изненади, а именно с  повишение на Fed Funds Target rate с 25 базисни точки. Очакванията са за още две или три стъпки нагоре за годината в процеса на нормализация на лихвените проценти.

Като цяло индексите на фондовите пазари по света приключват седмицата с понижения, докато при лихвените проценти по държавните и корпоративните облигации няма отчетлив натиск към повишение.

Колективните инвестиционни схеми, управлявани от ОББ Асет Мениджмънт АД, се оцветиха в червено. Най-слабо пострадаха нискорисковите ОББ Платинум Облигации и ОББ Евро Пари, които практически останаха без промяна. Най - голям спад отчита ОББ Глобал Фарм Инвест (-4.91%). Още...

Back to News