Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Contact us

Contact us

Phone
0700 1 17 17

for the territory of Bulgaria

International number
+359 2483 1717

International number

Mail
Send a question

through the contact form

Branches and ATMs

Investor zone

Investor zone


x

Calculators

bg

Анализ на изминалата седмица 04.10.2019-11.10.2019 г.

date

17 october 2019

През втората седмица на Октмоври, индексите на БФБ се разделиха в своето представяне. BG BX40 загуби 0.42% от своята капитализация, следван от SOFIX със спад от 0.16%. BG TR30 остава реално без промяна за седмицата, а BG REIT регистрира покачване с 0.60%.

Световните борси завършиха седмицата на зелена територия, като немския DAX отчете покачване от 4.15%. NIKKEI 225 прибави 2.14% към своето представяне, следван от Hang Seng и FTSE 100 със съответно 1.89% и 1.28%.

Общият износ на стоките, произведени в Германия, се понижи през август с 1.8% до 101.2 млрд. евро спрямо юли, когато нарасна с 0.8%, показват данни на немската официална статистика Destatis, цитирани от "Ройтерс". Това представлява най-голямо намаляване на експорта от април 2019 година насам.

Икономиката на еврозоната рискува да навлезе в период на продължителна икономическа стагнация, подобна на тази в Япония, ако правителствата не предоставят фискални стимули. Това предупреди изпълнителният директор на Blackstone Стивън Шварцман, цитиран от CNBC.

Президентът Доналд Тръмп  изнесе обнадеждаваща реч за търговските преговори между САЩ и Китай в четвъртък, което се прие като позитивен признак за търсене на решение на търговската война, която носи щети и за двете най-големи световни икономики.Фючърсите на щатските индекси се изстреляха нагоре, след новината.

Министерският съвет одобри проект на Споразумение за икономическо, научно и техническо сътрудничество между правителството на Република България и Кралското правителство на Камбоджа, като основа за водене на преговори, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет. Споразумението предвижда сътрудничество между двете страни с цел укрепване на икономическите връзки и увеличаване на двустранната търговия.

В края на втората седмица на Октомври, локално инвестираните от ОББ АМ фондове се разделиха в своето представяне. Високо-рисковите ОББ Глобал Дивидент и ОББ Глобал Растеж се нареждат на челни позиции с покачване от съответно 1.32% и 0.41%. На противоположната страна, ОББ Глобал Фарм Инвест и ОББ Премиум Акции загубиха съответно 0.76% и 0.70%. Още...
 

Back to News