Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Contact us

Contact us

Phone
0700 1 17 17

for the territory of Bulgaria

International number
+359 2483 1717

International number

Mail
Send a question

through the contact form

Branches and ATMs

Investor zone

Investor zone


x

Calculators

bg

Анализ на изминалата седмица 02.08.2019-09.08.2019 г.

date

14 august 2019

В първата седмица на Август, индексите на БФБ се разделиха в своето представяне. SOFIX реализира 0.61% покачване, следван от BG BX40 с 0.13%. От друга страна BG REIT се понижи с 0.34%, а BG TR30 загуби 0.26%.

Световните борси завършиха седмицата на червена територия, като Hang Seng се понижи най-много с 3.64%, следван от FTSE 100 със загуба от 2.07%. NIKKEI 225 отчете спад от 1.91%, а немския DAX -1.50%.

Щатският президент Доналд Тръмп заяви, че не е "впечатлен" от намалението на лихвите от страна на Фед, което изпрати пазарите силно надолу, след като объркващото послание от страна на Пауъл (Фед), даде сериозни съмнения относно по-нататъшни намаления на лихвите през тази година.

Великобритания ще се затрудни да договори търговско споразумение със САЩ, защото Brexit ще я направи отчаяна и ще ѝ отнеме лостовете за влияние, заяви бившия американски финансов министър Лари Съмърс. Перспективата за всеобхватно търговско споразумение между Лондон и Вашингтон среща съпротива и от немалко британски депутати.
 
Нагласите на инвеститорите относно икономическото развитие в еврозоната се влошиха изненадващо през август до близо 5-годишно дъно, показва проучване на компанията за пазарни изследвания Sentix.

Пекин позволи на националната си валута да поевтинее до 7 за долар, като това се случва за първи път от 11 години насам. Ходът изненада търговците, тъй като азиатската държава обикновено подкрепя юана.

Индексът на промишленото производство в България, изчислен от сезонно изгладени данни, се понижава през юни с 1,9% спрямо май, когато се сви с 0,4%, като това представлява отслабване на производството за четвърти пореден месец, показват данни на НСИ.

В началото на Август, локално управляваните от ОББ АМ фондове завършиха седмицата на червена територия. Високо-рисковите ОББ Глобал Растеж и ОББ Глобал Дивидент реализираха най-голям спад от съответно 2.68% и 1.15%. Останалите седем фонда се понижиха в рамките на до 1%. Още...

Back to News